Wie is Marjolein Willemsen?

Marjolein Willemsen is het gezicht achter de Psychologiepraktijk

Ik ben geboren in 1969  en opgegroeid in Zeist. Sinds 2004 woon ik in Schoonhoven. In de loop der jaren heb ik mij ontwikkeld tot een positief ingestelde vrouw met een luisterend oor die prikkelende vragen stelt, niet bang is voor stiltes, empatisch is, u een spiegel voorhoudt, u uitdaagt. Mijn kracht is dat ik niet snel oordeel, ik heb een brede kijk op het leven en zie veranderkracht in iedereen. Hierbij daag ik mezelf en anderen uit om buiten kaders te denken en grenzen te onderzoeken. Mijn leven kenmerkt zich doordat ik inspirerende mensen ontmoet die mij van koers hebben doen veranderen.

Ik ben opgeleid als orthopedagoog en heb vervolgens mijn BIG-registratie als gezondheidszorgpsycholoog gerealiseerd alsmede opleiding en registratie als gezins-en relatietherapeut. Daarnaast ben ik lid van de vereniging van cognitieve gedragstherapie (vgct) en nederlandse vereniging van orthopedagogen (nvo). 

Na mijn afstuderen ben ik werkzaam geweest als orthopedagoog en gedragswetenschapper in de kinder- en jeugdhulpverlening. Al snel werd mij duidelijk dat veranderingen sneller en meer blijvend kunnen plaatsvinden als deze ingebed worden in de omgeving. In de loop der jaren ontmoette ik steeds vaker gezinnen die meer nodig hadden dan opvoedingsondersteuning en begeleiding. Mijn belangstelling voor gezinstherapie nam toe en ik besloot de opleiding te gaan volgen en als therapeut te gaan werken.

Balans in leven en werk is voor mij een belangrijk goed. Door te werken in de plaats waar ik woon, breng ik meer balans en harmonie bij mezelf en bij mijn gezin.

Registraties en lidmaatschappen registraties GZ-psycholoog in BIG register: NVRG (nederlandse vereniging voor relatie en gezinstherapie) NVO-generalist Lidmaatschappen: VCGT (Vereniging voor Cognitieve gedragstherapie)