Kwaliteitsstatuut

Hoe beoordelen cliŽnten onze zorg?

Aan het eind van uw behandeling vragen wij u om de kwaliteit van uw behandeling te beoordelen met een vragenlijst, de CQ-index (Consumer Quality Index). Wij gebruiken deze gegevens om de kwaliteit van onze zorg hoog te houden.

In 2019 was ons gemiddelde rapportcijfer:

8.9

Ook worden bejegening, samen beslissen en uitvoering behandeling uitgevraagd op een schaal van 1 (slecht) tot 5 (uitstekend).

Bejegening van ons naar u als client 4,88
Samen beslissen: besluitvorming van client en behandelaar samen 4,42
uitvoering behandeling 4,67

Voor 2020 hebben wij uit deze informatie als speerpunt gehaald:

Vanuit de CQi kregen wij helder dat we nog een slag konden slaan in het samen beslissen. We hebben hier actief op ingezet en dat laat zich ook zien in ons gemiddelde cijfer op de CQi die is van 4,19 naar 4,42. Voor het komende jaar willen we dit nog verder uitwerken en dan met name uitleggen wat samen beslissen inhoudt. Ook willen we ons richten op het expliciet bespreken van het betrekken van het systeem en dit vastleggen in het behandelplan client.

Kwaliteitsborging

Bij Psychologiepraktijk Willemsen werken we zoveel mogelijk volgens evidence based methodieken. Dat zijn methoden die bewezen effectief zijn. We volgen daarbij zoveel mogelijk de zorgstandaarden die ontwikkeld zijn. U kunt de zorgstandaarden hier vinden.

Op de site van Thuisarts.nl vindt u ook veel uitleg en informatie over behandeling voor psychische klachten.

Voor volwassenen klik hier

Voor kinderen en jongeren klik hier

In onze praktijk zijn alle medewerkers geschoold in EMDR en cognitieve gedragstherapie. Daarnaast werken we met systemische blik, wat betekent dat we bij alle problematieken ook kijken hoe uw omgeving en naasten u kunnen steunen.

In onderstaand document vindt u een proces- en kwaliteitsbeschrijving van onze praktijk en de kwaliteitsverantwoording. Het merendeel van deze informatie vindt u ook door de links te volgen in het menu aan uw rechterkant

Klik hier om het kwaliteitsstatuut voor Psychologiepraktijk Willemsen downloaden.

Het kwaliteitsstatuut van M. Nekkers en I. van der Mannen zijn in de praktijk in te zien.