E-HEALTH

is geïndiceerd wanneer u op afstand woont en wilt schrijven wanneer u er behoefte aan hebt, in de tijd die u ervoor nodig hebt. U leest het antwoord op uw moment.

Internet en e-mail behoort inmiddels tot ons dagelijkse leven, thuis en op het werk. We vertrouwen soms heel veel toe aan ons scherm. Ook wanneer het de lichamelijke en geestelijke gezondheid betreft, zoeken steeds meer mensen eerst via internet naar mogelijke oorzaken en oplossingen.

Een internetbehandeling is een nieuw soort behandeling (e-health) voor problemen waar iemand zelf, of met hulp van vrienden of familie niet uitkomt. De internetbehandeling bestaat uit een aantal onderdelen. Per onderdeel zijn er praktische stappen waardoor u meer over uw klachten te weten komt en wat u kunt doen om ermee om te gaan. De meeste acties zullen via een persoonlijke webpagina verlopen. Deze interactieve methode maakt de behandeling snel, toegankelijk en effectief.

Tijdens het intakegesprek wordt samen met u gekeken of ondersteuning van de behandeling met een internet-module een aanvullende waarde heeft. Indien we samen besluiten een module toe te voegen aan uw behandelplan, wordt u door mij uitgenodigd met een bericht in uw mailbox. Door de link aan te klikken in het bericht krijgt u toegang tot de Therapieland module(s). U bepaalt zelf hoe u uw tijd indeelt. Per week zult u ongeveer 1 uur achter de computer zitten om de onderdelen te doorlopen, verspreid over verschillende dagen. Omdat de behandeling via internet gedaan wordt is het veel flexibeler dan een traditionele behandeling. Ook is het vaak comfortabeler om de behandeling vanuit de behaaglijkheid en de veiligheid van uw eigen huis te doen. U kunt via een beveiligde verbinding mailen met mij en ook kan ik uw gemaakte opdrachten inzien.

De behandeling die u via Psychologiepraktijk Willemsen kunt krijgen vindt u bij therapieland.nl Kijkt u eens op hun website wanneer een internetbehandeling u aanspreekt:


De internetbehandeling kan worden doorlopen voor verschillende klachten

  • Somberheidsklachten of depressieve klachten
  • Angst en paniek
  • Burn-out en overspanning
  • Eenzaamheid
  • Opvoedingsproblemen
  • AD(H)D bij uw kind
  • Leren omgaan met Stress
  • Mindfulness

Interesse? Neem contact op voor een kennismakingsgesprek.